1. Minkä ikäisille Favora-tuotteet on tarkoitettu?

  Vastaus:

  Favora-sarja on kehitetty kaikille herkkäihoisille, ikään tai ihotyyppiin katsomatta. Hellävaraiset tuotteet sopivat hyvin nuorelle iholle, mutta ne hoitavat ja kosteuttavat myös aikuista ihoa.

  Kiinteyttävän hoitolinjan tuotteet – seerumi, silmänympärysvoide ja yövoide – on kehitetty aikuiselle iholle. Näiden tuotteiden ravitsevat, korjaavat ja kiinteyttävät ainesosat auttavat ehkäisemään ikääntymisen merkkejä.

 2. Mikä on Allergiatunnus?

  Vastaus:

  Allergiatunnus on puolueettomasti tutkituille ja turvallisiksi todetuille tuotteille myönnetty luotettavuuden osoitus. Tunnus kertoo tuotteesta, joka täyttää tarkat tuotekohtaiset vaatimuskriteerit eikä sisällä hajusteita tai muita yleisesti ärsyttäviä tai herkistäviä aineita. Kaikilla 18 Favora-tuotteella on Allergiatunnus. Allergiatunnuksella merkityt Favora-tuotteet sopivat useimmille herkkäihoisille, allergisille, astmaatikoille ja tuoksuyliherkille. Lisätietoa Allergiatunnuksesta: www.allergia.fi.

 3. Mistä tiedän, mikä Favora-kasvovoide sopii minulle parhaiten?

  Vastaus:

  Ihon tarpeet vaihtelevat iän ja vuodenaikojen mukaan, mikä kannattaa huomioida myös hoitotuotteiden valinnassa. Jos olet epävarma sinulle sopivimmasta Favora-ihovoiteesta, apteekin asiantuntijat auttavat sinua mielellään – ja voit kysyä myös tuotenäytettä kotona kokeiltavaksi.

 4. Voivatko 24 h Tasapainottavan Hoitovoiteen hedelmähapot allergisoida hedelmäallergisia?

  Vastaus:

  24 h Tasapainottava Hoitovoiteessa käytetyt, uuden sukupolven hellävaraiset PHA-hedelmähapot eivät ole hedelmistä uutettuja vaan synteettisiä, puhtaita raaka-aineita. Näin ollen hedelmille allergiset voivat turvallisin mielin käyttää tuotetta. Hedelmissä on luonnostaan happoja (kuten sitruunahappo), siksi happoja on alun perin alettu kutsua hedelmähapoiksi.

 5. Miksei Favoran kasvovoiteissa ole aurinkosuojaa mukana?

  Vastaus:

  Favora-tuotesarjan perusideologia on, että tuotteet sisältävät vain ihonhoidon kannalta olennaisia ainesosia, ja ovat siksi mahdollisimman helppokäyttöisiä. Koska kasvovoiteissamme ei ole aurinkosuojia, sama tuote sopii käytettäväksi päivin öin. Emme suinkaan väheksy aurinkosuojauksen merkitystä ja tärkeyttä, mutta suosittelemme käyttämään siihen erityisesti tarkoitettuja tuotteita.

 6. Missä tilanteissa kannattaisi valita Puhdistusgeeli? Entä Puhdistusvaahto?

  Vastaus:

  Molemmat tuotteet kuitenkin soveltuvat kaikille ihotyypeille – kokeilemalla löytää itselleen parhaan vaihtoehdon. Vinkki: nuoret käyttävät usein liian voimakkaita puhdistustuotteita.

 7. Mikä on kasvoveden tärkein tehtävä?

  Vastaus:

  Kasvoveden yksi tärkeimmistä tehtävistä on palauttaa ihon normaali kosteustasapaino puhdistuksen jälkeen. Favora Kosteuttava Kasvosuihke tarjoaa iholle myös välitöntä virkistystä ja raikkautta.

 8. Mikä seerumi on ja miten sitä käytetään?

  Vastaus:

  Seerumi on yleisnimitys tiivistetyssä muodossa olevalle ihonhoitotuotteelle. Seerumi sisältää usein enemmän aktiiviainesosia kuin tavalliset kasvovoiteet. Aktiiviaineet ovat myös pienemmässä molekyylikoossa, jonka ansiosta ne imeytyvät tavallisia kasvovoiteita paremmin syvälle ihoon.

  Favoran Kosteuttava Seerumi on tarkoitettu herkän ihon tehokkaaseen kosteutukseen, ja sitä voi käyttää puhdistuksen jälkeen aamuin illoin ennen hoitovoiteen levitystä. Ihotyypistä riippuen, saattaa pelkkä seerumikin riittää.

  Favora Kiinteyttävä ja korjaava seerumi on kehitetty aikuiselle iholle. Peptideitä ja hyaluronihappoa sisältävä seerumi stimuloi ihon kiinteydelle tärkeän kollageenin muodostumista, täyteläistää ihoa sekä kosteuttaa välittömästi ja pitkäkestoisesti. Levitä aamuin illoin puhtaalle kasvojen ja kaulan iholle ennen kasvovoidetta. Vajaa yksi pumppaus riittää.

 9. Miksi silmänympärysiholle tarvitaan oma tuote? Milloin sen käyttö pitää aloittaa?

  Vastaus:

  Erityisesti silmänympärysiholle suunniteltujen tuotteiden käyttö on suositeltavaa, sillä iho silmien ympärillä on hyvin ohutta ja talineritys vähäistä. Tästä johtuen tuotteiden tulisi olla sopivan kevyitä, mutta samalla myös riittävän ravitsevia. Tavallisten kasvovoiteiden käyttö silmänympärysalueella saattaa helposti aiheuttaa turvotusta. Silmänympärysvoidetta on hyvä alkaa käyttää esimerkiksi silloin, kun aloittaa silmien meikkaamisen. Käytössä on erityisen tärkeää muistaa, ettei voidetta annostele liikaa: noin nuppineulan pään kokoinen määrä riittää. Se levitetään taputellen silmän sisänurkasta ulospäin.

  Favora Uudistava Silmänympärysvoide kosteuttaa ja ravitsee silmänympärysihoa tehokkaasti ja ennaltaehkäisee myös juonteiden syntymistä. Se sopii hyvin nuorellekin iholle. Vinkki: silmänympärysvoidetta voi käyttää myös ylähuulen alueella estämään ryppyjen muodostumista.

  Favora Kiinteyttävä ja ravitseva silmänympärysvoide on kehitetty aikuiselle herkälle iholle. Hajusteeton ja väriaineeton täsmätuote auttaa häivyttämään ryppyjä, turvotusta ja tummia silmänalusia. Ravitsevat ja tehokosteuttavat ainesosat lisäävät ihon kimmoisuutta ja täyteläisyyttä. Levitä aamuin illoin pieni pisara voidetta puhtaalle silmänympärysiholle, myös yläluomille.

 10. Miten kiinteyttävän linjan kasvotuotteiden hyaluronihappo vaikuttaa ikääntyvään ihoon?

  Vastaus:

  Hyaluronihappo on kehon oma rakennusaine, joka huolehtii mm. ihon kimmoisuudesta. Iän myötä elimistön kyky tuottaa hyaluronihappoa heikkenee, mikä näkyy mm. ihon veltostumisena ja ryppyinä ja juonteina. Kosmeettisissa tuotteissa hyaluronihappo toimii sisäisenä tehokosteuttajana, joka auttaa palauttamaan iholle sen luonnollista täyteläisyyttä ja optimaalisen kosteuden, näin iho tuntuu joustavammalta ja sileämmältä.

 11. Sopiiko Kirkastava Kuorintavoide myös herkälle ja kuivalle iholle?

  Vastaus:

  Kyllä. Favora Kuorintavoiteen mieto koostumus ja hellävaraiset mikrohelmet syväpuhdistavat, silottavat ja parantavat pintaverenkiertoa herkkää ihoa vahingoittamatta. Ihon väri kirkastuu ja hoitotuotteet imeytyvät ihoon paremmin. Normaalin ihon voi kuoria kerran viikossa, kuivan hieman harvemmin. Vinkki: kuori suihkun yhteydessä myös kainalot!

 12. Miksi Favora Roll-On Antiperspirantissa on alumiinia?

  Vastaus:

  Alumiinin tehtävä on ehkäistä hikeä erittymästä, jolloin kainalo pysyy kuivempana eikä hiki pääse siten reagoimaan hikirauhasen suulla olevien bakteerien kanssa. Favora Roll-On Antiperspirantin alumiinipitoisuus on 15 %. Tuote on kehitetty yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa, ja se antaa raikkaan olon koko päiväksi herkkää ihoa ärsyttämättä.

 13. Miten Favora-tuotteet testataan?

  Vastaus:

  Kaikille Favora-tuotteille on tehty kattava turvallisuusarviointi. Se tarkoittaa tieteellistä riskinarviointia, jossa otetaan huomioon mm. ainesosien ominaisuudet sekä käyttömäärät ja -tavat, valmiin tuotteen stabiilisuus ja fysikaalis–kemialliset ominaisuudet sekä mikrobiologinen laatu. Turvallisuusarvioinnin lisäksi kaikki tuotteemme testataan käyttäjien toimesta ennen lanseerausta.

 14. Testataanko Favora-tuotteita eläimillä?

  Vastaus:

  Favora-tuotteita ei testata eikä ole testattu eläimillä. Favora täyttää kosmetiikkalainsäädännön asettamat vaatimukset, myös eläinkokeiden osalta.

  (EU:ssa ei saa markkinoida kosmetiikkaa, jonka turvallisuusarviointiin on käytetty eläinkokeita. Kielto koskee sekä valmiita tuotteita että kosmetiikan ainesosia.)

 15. Ovatko Favora-tuotteet turvallisia?

  Vastaus:

  Favora-tuotteissa käytetään ainoastaan EU:n kosmetiikkadirektiivin mukaisia, kosmetiikassa sallittuja raaka-aineita. EU:n kosmetiikkadirektiiviasetus on lainsäädännöllinen kehys. Se määrittelee esimerkiksi, että kosmeettisten valmisteiden tulee olla turvallisia, ja ne eivät saa pitkässäkään käytössä aiheuttaa vahinkoa. Kaikki Favora-tuotteet täyttävät EU:n kosmetiikkadirektiivin mukaiset vaatimukset.

 16. Mitä ainesosaluettelo kertoo tuotteesta?

  Vastaus:

  Tuotteen pakkauksessa oleva ainesosaluettelo kertoo, mitä kosmetiikkatuote sisältää. Ainesosat ilmoitetaan kansainvälisillä kosmetiikan ainesosien INCI-nimillä, jotka auttavat tunnistamaan valmisteessa käytetyt aineet, ostipa tuotteen mistä päin Eurooppaa tahansa. Ellei aineelle ole INCI-nimeä, käytetään jotain muuta yleistä nimeä.

  Ainesosat luetellaan suuruusjärjestyksessä – ensimmäiseksi luettelossa ilmoitetaan aine, jota tuotteessa on eniten. Ainesosat, joiden pitoisuus on vähemmän kuin 1 %, voidaan luetella missä tahansa järjestyksessä niiden ainesosien jälkeen, joiden pitoisuus on enemmän kuin yksi prosentti.

 17. Sisältävätkö Favora-tuotteet mineraaliöljyjä, parabeeneja tai silikoneja?

  Vastaus:

  Kaikki Favora-tuotteet ovat mineraaliöljyttömiä, parabeenittomia ja silikonittomia.

 18. Onko Favora-tuotteiden pakkausmateriaaleissa huomioitu ympäristöystävällisyys?

  Vastaus:

  Kartonkipakkaukset voi lajitella kartonkikeräykseen tai polttaa. Muoviset, tyhjät tuotepakkaukset lajitellaan ensisijaisesti muovikeräykseen. Mikäli muovin kierrätykseen ei ole lajittelumahdollisuutta, muovijätteet voi lajitella polttokelpoiseen jätteeseen.